Možda nismo grad, ali možemo li imati Božićni grad u Bolu?

S radošću javljamo svaku veselu vijest ili dobru ideju, a još više dijelimo i podržavamo svaku vašu inicijativu.

Upravo nam se pružila prilika za promoviranje i zajedničko ostvarivanje ideje Božićnog grada u Bolu, točnije onoga što se pod tim podrazumijeva – adventsko druženje uz program i ponudu na glavnome trgu uz sav pripadajući blagdanski dekor i ugođaj.

Na inicijativu nekolicine mladih mama, uz zeleno svjetlo Općine i logističku potporu Centra za kulturu Bol, počele su pripreme za otvaranje Božićnog grada ili točnije dječje božićne bajke u centru mjesta.

Ideja je nastala u želji da se oživi centar mjesta i da se posebno mališanima koji nisu dio organiziranih školskih ili izvanškolskih radionica i aktivnosti  u Domu kulture, pruži  animacija, igraonica, vesela radionica na otvorenom u popodnevnim satima, gdje se onda i roditelji mogu podružiti uz fritule, kuhano vino, palačinke i malo muzike.

Bolski su roditelji napravili pravi mali plan s aktivnostima i događanjima i pozivaju mještane da se uključe u cijelu akciju odnosno ovogodišnji probni plan božićnog oživljavanja bolskoga trga ispred crkve.

Vrijedna ekipa je spremna i za vaše dobre ideje, a posebno za svaku vrstu pomoći, kao što su donacije božićnih ukrasa, igračaka i rekvizita za djecu, materijala za radionice. Ugostitelji možda mogu posuditi i opremu kao što su:  friteza, roštilj, kotao…

Kad sve krene, a plan je oko 13. prosinca, računa se i na donacije kolača, ali i veću potražnju jer se planira štogod i zaraditi i to upravo za bolsku djecu.

Ovo je samo prva najava moguće lijepe priče koju su nam za početak predstavili Ivana Okmažić, Slavica Bošnjak, Romana Baković i Linda Marinković, a uz njih je još nekolicina mama koje ćemo naknadno predstaviti, a koje su zajedno spremne sve ovo i odrađivati.

Kreće se u potragu za božićnom jelkom na trgu, traženje najbolje pozicije i ponude i opreme, a onda se naravno čekaju i posjetitelji.

Pričom na trgu nikako se nema namjeru umanjiti važnost ni uspjeh predbožićnih događanja na Poljani. Ova je okrenuta  drugačijoj publici s velikom željom za malo šušura u samom centru mjesta.

E pa, sretno svima i nemojte da se ne vidimo – na trgu, na Poljani, u Domu kulture…

Novo:

U Bol stigla jelka za Božićni grad na trgu!
Na trg dolazi i šator.
Sastanak za Božićni grad