Tijekom tko zna koliko godina što nitko od nasljednika nije dolazio u kuću obitelji Marinković u pozadini Galerije “Branislav Dešković”, nekad dražestan kaskadni vrt, njegovan od posljednjih stanara pripadajuće kuće, svima znanih tete Tončice i barba Iva, prometnuo se u pravu mediteransku nedostupnu džunglu. Premda stanište brojnih vrsta ptica, nerijetko je iz njegove duboke sjene znao išetati štakor, a i poneka zmija. Zbog nepristupačnog, gusto obraslog terena, susjedi su osobito u ljetnom razdoblju strahovali od požara koji bi razgoren na takvom prostoru mogao predstavljati posebno veliku opasnost i za susjedstvo. O svojoj su bojazni upozoravali i lokanu vlast.

Posljednjih su dana zaposlenici Grabovog râta zasukali rukave i svojski se predali krčenju vrta te tako stanovnicima Blata pružili i vjerojatno nikad prije pružen vidik prema luci.

Iz Općine Bol su nam vijest o čišćenju prostora najavili s radošću i prije, ali smo čekali rezultate i veselili  se Anninim fotografijama.
Dobili smo informaciju od načelnika o brojnim općinskim dopisima i kontaktiranjima vlasnika s nalozima da se prostor sredi, ali nije bilo uspjeha. Stoga je Općina naručila  Grabov rat za čišćenje i sređivanje prostora, prvenstveno radi sigurnosti i opasnosti od požara, ali sada i s lijepim ishodom krasnoga pogleda. Faktura za obavljene radove Grabovog rata bit će ispostavljena vlasnicima.
Bol Info