Prvu radionicu u dječjem šatoru Božićnog grada imale su jučer  tete iz vrtića za one najmlađe.

Danas u 17 učiteljica Nada izrađuje ukrase s trećim razredom Oš, a sutra u 16 sati Centar za kulturu u šator dovodi udrugu Svijet kao cvijet koja će voditi radionicu vune za školarce i za prodaju u Sutivanu na zajedničkom sajmu za Pupoljke.

U nastavku je lijepa priča s jučerašnje vrtićke radionice, a prije Brezinog izvještaja još jedna važna napomena svih organizatorica Božićnog grada.

Kao što je u svim člancima i pisano, bolske su mame sav prihod Božićnog grada namijenile bolskoj djeci i  kupnji nečega što treba u školi ili vrtiću za poboljšanje kvalitete življenja i odgoja naših mališana, a ovisno o konačnoj bilanci raspodjelit će sredstva u dogovoru s vrtićem, školom i mamama te će sve biti jasno i transparetno na kraju.

Ukrasi koje izrade ili donesu vrtić ili škola s namjenom za prodaju za Bračke pupoljke, bit će naravno prodavani za Udrugu, a sve će biti jasno označeno.

U ovakvim pozitivnim i volonterskim pričama, jer sve žene koje vas tamo poslužuju i pomažu – volontiraju, važna je podrška, sudjelovanje i druženje s korisnim ishodom na kraju svega.

Za sve informacije i sugestije, obratite se nekoj od inicijatorica ili slobodno na  našu redakciju.

Evo kako je bilo jučer, veselimo se novim radionicama….

Danima smo pripremali materijale i definirale ideje koje bi bile najefikasnije za rad na današnjoj radionici, koje su prihvatljive svim uzrastima te se odlučile na izradu ukrasa čija je osnova medicinska špatula za grlo. Nismo bile sigurne kako će ideja biti prihvaćena, ali mislim da su danas sve sumnje nestale. Najmlađi sudionici imali su 3 godine, a bilo je i djece školskog uzrasta. Čuli smo pozitivne komentare na konačni izgled bora,nadamo se da su iskreni. A ono što mi možemo reći je da smo proveli ugodno vrijeme s djecom i nekim roditeljima, da smo zadovoljni izrađenim ukrasima i da su nas djeca razveselila svojim osmjehom pri pogledu na gotov bor.
Ove dane ćemo u Božićni grad donijeti proizvode naše radionice koju smo imali s roditeljima, te vas pozivamo da svojim odabirom prigodnog ukrasa doprinesete humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za rad Udruge roditelja djece s teškoćama ” Brački pupoljci “

Breza Marinković

Foto: Breza M.