Za kraj ove godine stiže ipak malo dobrih vijesti iz Jadrolinije i to ovaj put za one kojima je to velika pomoć i potreba. Iz Udruge Brački pupoljci stiže nam potvrda o službenoj obavijesti iz poslovnice u Supetru u kojoj stoji da je za dvadeset i dva člana Bračkih pupoljaka, za njihove pratitelje i vozila odobren popust od 90% na trajektne karte!

Mirjana Nižetić iz Udruge ne skriva veselje zbog ovog popusta, a ne treba niti objašnjavati koliko takva odluka vrijedi ovim obiteljima čija djeca zbog svojih poteškoća ili nisu u mogućnosti popeti se u salon za putnike ili jednostavno, nisu u stanju sve vrijeme proboraviti u njemu, a putuju jako često.

Dodaje da su kao Udruga i prije pokušavali pokrenuti ovo pitanje u Jadroliniji, čak ga i postavljali u Saboru, ali adrese su, izgleda, bile krive, a zakon neumoljiv. On naime predviđa popust za ovu kategoriju stanovništva samo četiri puta godišnje. Otočke obitelji djece s poteškoćama, a koje su na svaki način vezane uz kopno, taj limit nekad potroše već u petnaest dana.

Udruga i ovim putem zahvaljuje Jadroliniji, ali i načelnici grada Supetra, Ivani Marković, koja ih je uputila na pravu adresu.

Uzmimo primjer naše Ivane Radić koja sa sinom Petrom svakoga četvrtka mora u Split. Dodatno ide u Rijeku i Zagreb, a uvijek bude i nekih neplaniranih pregleda. U moru troškova, brojnih putovanja i terapija, ovakve su vijesti možda samo kapi, ali kao i u svemu, malim koracima do velikih stvari, ljudi su zahvalni na svakoj pomoći.

U nastavku možete pogledati video emisije TV Jadran – Osvrt, prikazane 20.12.2017. Tema je bila problematika roditelja djece s teškoćama u ruralnim sredinama, a naš sumještanin Dalibor Pavošević govori o problematici roditelja na otoku.