Prve nedjelje adventa u centru Varšave održava se veliki godišnji humanitarni sajam pod pokroviteljskom svih diplomatskih predstavništava registriranih u Poljskoj i pod počasnim patronatem gospođe Duda, poljske prve dame. Hrvatsko veleposlanstvo također redovno sudjeluje, a jedna od glavnih volontera koji potpomažu veleposlanstvo u ovoj plemenitoj akciji je Tanja Kusanović iz Bola. Tanja tradicionalno prezentira bračke kulinarske specijalitete. Sve je veći broj posjetitelja sajma koji se iz godine u godinu vraćaju na hrvatski stol da bi kušali Tanjinu salatu od hobotnice i pašticadu s njokima! I ove godine uspjeh je bio potpun – iako je sajam otvoren od 10 do 17 sati, hrvatski je stol s hranom bio prazan već iza 13:30, a priča o dobroj hrvatskoj hrani širila se na dva kata velikog hotela Marriott! Mala zemlja Hrvatska još jednom je dala značajan doprinos humanitarnoj akciji i ujedno uspješno prezentirala svijetu svoje draži! A Tanja je u svemu tome imala vrlo aktivnu ulogu!

Bolski se glazbenici još uvijek sjećaju svog uspješnog gostovanja u Varšavi u lipnju na Tanjin poziv, kao i njene pomoći i gostoljubivosti.

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala BOLinfo.hr