Slijedom našeg upita načelniku i vijećnicima te objave fotografija,  teksta i ankete o vožnji i parkiranju po rivi, donosimo vam i novosti.

Načelnik je danas donio odluku po kojoj će se u ponedjeljak vratiti stupići kod crkve te u kali Vužića gdje su i inače postavljeni, a u funkciju će se staviti i rampa kod benzinske.

Prije takvih mjera, zamoljeni smo da još jednom objavimo i apel mještanima, a koji se i prije svakog ograničavanja i kažnjavanja odnosi na osnovnu  zamolbu za poštivanjem postojećih znakova.

Cilj nikako nije naplaćivanje kazni nego pokušaj oplemenjivanja i zaštite prostora koji ionako nije namijenjen automobilima nego ljudima.

Namjera je stvaranje pravog gradskog trga, a prvi je korak da prestane biti parkiralište.

Ako to ipak ne bude funkcioniralo, mole se mještani da fotografiraju prekršitelje i sve šalju na mail komunalnog redarstva kako bi prometni redar mogao reagirati.

Fotografije možete anonimno poslati i putem formulara ispod ovog teksta i galerije fotografija snimljenih danas na trgu.

Kod prvog prekršaja, prekršitelji će dobiti pisanu opomenu, dok za drugi i svaki sljedeći prekršaj slijedi kaznena prijava i kazna. Kazna za prekršitelje je određena u visini 1000 kn.

Rezultate ankete i galeriju fotografija snimljenih danas možete  pogledati u nastavku.

Rezultat ankete i galerija danas na rivi i trgu