Završna konferencija projekta YCARHe održat će se u ponedjeljak, 27. 11. 2017. u 17:00 sati u Pušišćima (dvorana Porat).

 

Projekt YCARHe (Young Citizens in Action for Rural Heritage) je projekt podržan europskim programom ERASMUS+. Cilj projekta je ojačati osjećaj građanstva među mladima u ruralnim sredinama, potaknuti njihov osobni razvoj i poduzetnički duh koristeći se baštinom. Projekt YCARHe okuplja 6 partnera iz 5 zemalja: Bugarska, Hrvatska, Francuska, Grčka, Italija.

 

Kao članice Udruge Brač u projekt su bile uključene Ana Bodlović i Zdravka Koljatić koje su sudjelovale u partnerstvima u Grčkoj (Aegina, rujan 2016.), Bugarskoj (Dragalevtsi, Sofia, listopad 2016.) i Hrvatskoj (Pučišća, travanj 2017.).

 

Na završnoj konferenciji bit će predstavljen edukativni materijal koji može biti vrlo koristan učiteljima i  nastavnicima u svakodnevnom radu, ali i turističkim djelatnicima u radu na upoznavanju i promoviranju baštine. Raspravljat će se o mogućnostima pripreme mladih za angažman u zajednici, te će biti predstavljen popis i opis aktivnosti za obuku mladih.