U nedjelju, 7. siječnja 2018., u hotel Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, stigli su i bolski robotičari i to pobjednička ekipa s Prvenstva Hrvatske, a u idućih će 5 dana sudjelovati na pripremama i brojnim radionicama u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza, uz stručno vodstvo i bogat program.

Podsjetimo:

Na natjecanju Hrvatske robotičke lige u studenom 2017. u Zagrebu, bolski su robotičari  osvojili tri medalje.  Zlatom se okitio tim CroBlueAdriatic koji čine  Frane Radić, Ante Kraljević, Mia Pivčević, Lucija Ivičić, Nicol Lovrić, a koji su se time plasirali  na svjetsko prvenstvo koje će se održati u lipnju u Montrealu, Kanada.

Pobjedničku ekipu na pripremama prati mentorica Lucija Špacal, a putovanje se djelomično ostvarilo iz  donacija Općine Bol.

Podsjetimo još jednom da će našim robotičarima za put u Kanadu trebati pomoć Općine i svih bolskih i bračkih poduzetnika. Općina Bol omogućila je rezervaciju avionskih karata za Kanadu, a sada  slijede daljnje akcije u kojima se traži i dodatna pomoć i potpora od svih koji to mogu i žele.