Nakon uspješno odrađene dječje utrke Brač Kids Run u Povljima, jučer se odigrala utrka odraslih natjecatelja koji su trčali na relaciji Selca – Sumartin kroz makadamske puteve. Doznajemo da je bilo oko 120 prijavljenih natjecatelja iz više zemalja. Samo natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije – utrka na 5 kilometara te utrka na 10 kilometara. Okupljanje u Selcima započelo je oko 17:00 , preuzimanjem startnih paketa, majica i brojeva, muzikom uz DJ-a te zagrijavanjem s našom olimpijkom Mateom Matošević. Finiš utrke je bio u Sumartinu, a natjecatelji su dolazili do 19:00 sati kada je uslijedio gastronomski sat, dodjela medalja i nagrada za pobjednike po kategorijama.

Breza Marinković je potom kao predstavnica Udruge Brački Pupoljci, uz kratku usmenu zahvalu dodijelila i zahvalnice organizatorima utrke, i to redom: RUN CROATIA, OPĆINA SELCA te TZO SELCA.

Fešta se nastavila do duboko u noć uz muziku u živo, a pratila se i utakmica na video platnu. Natjecatelji i posjetitelji su u veselom raspoloženju već najavljivali dolazak i iduće godine.

Bolski su sudionici i trkači bili:

Milan Matić, jedini je trčao 10km,
Zatim Boško Botica, Tonči Šeparović, Ana Pina Marinković, Nataša Paleka Jakšić, i Breza Marinković, trčali su 5km.

S radošću dodajemo da je naša sumještanka Breza, osim uspješno istrčanih 5 km utrke, imala i sreće u nagradnoj igri koja joj je donijela odličan poklon – besplatnu povratnu avionsku kartu za destinaciju po želji.