Od prvog trenutka objave tužne vijesti o odlasku Olivera Dragojevića, Hrvatskom je potekla rijeka velikih emocija. Oliverove pjesme slušaju se i puštaju baš svuda, prisjećaju ga se sve generacije.

Nakon komemoracije u splitskom HNK,  veliki je ispraćaj Olivera organiziran u Splitu odakle katamaran kreće za Velu luku u 19.50 sati, a svog “morskog vuka” pozdravit će i otočani na brodicama po cijeloj ruti katamarana.

Tako će brodice biti i između luke Hvar i Paklenih otoka, gdje će mještani Hvara i Visa odati počast Oliveru Dragojeviću.

Brački ispraćaj organizira Torcida Brač te Općina Milna, uz ostale općine pa tako Bračani večeras, brodicama kraj otočića Mrduja, između Milne i Šolte u 20 sati pozdravljaju najdražeg i najvećeg pjevača. 

Pozvani su svi koji mogu da brodicama dođu kraj Mrduje na šoltansku ili bračku stranu dok Oliver posljednji put bude plovio prema svojem otoku, rodnoj Korčuli.

Premijer Andrej Plenković jučer je sazvao telefonsku sjednicu Vlada Republike Hrvatske te predložio usvajanje Odluke o proglašenju 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, a istu su  podržali sve članice i članovi Vlade.

“Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost”, stoji u odluci Vlade o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.

Boljani će se dodatno na poseban način oprostiti od Olivera u subotu 4. kolovoza, na klapskome koncertu  u Vužića kali u 21.30 sati.

Glazba ostaje zauvijek…