U dogovoru s roditeljima i učiteljicama koji svake godine zajedno pripremaju fantastične grupne maske za tradicionalni dječji karneval, odlučeno je da dječji karneval bude održan u nedjelju 11. veljače, a točno vrijeme i mjesto još treba potvrditi. Uobičajno je započeti povorku na Studencu oko 14 sati i ovisno o vremenskim prilikama ostati vani ili nastaviti maskenbal u Domu kulture.

Datumi za karnevalsku tombolu i tradicionalni veliki bolski KARNAVOL ostaju nepromjenjivo uvijek ponedjeljak i utorak prije početka korizme, a to je ove godine dakle 12. i 13.veljače.

Posljednjih je godina dječji karneval održavan cijeli tjedan ranije pa je ta ideja postojala i ove godine.

Razlog je bilo razdvajanje odnosno produživanje karnevalskih događanja na desetak dana i prilika da se i djeca posvete velikome karnevalu.

Dodatan je razlog bio i putovanje grupe djece na karnevale u Veronu i Rijeku.

Ove se godine preskače Riječki karneval, a 4. veljače se mnogima činio kao preblizak datum koji ne ostavlja mnogo vremena za pripremu, pa tako za dječji karneval u Bolu ostaje datum 11.2.

Radi veselja i pripreme bit će još karnevalskih događanja i to posebno za djecu, a u organizaciji Centra za kulturu Bol.

Najave ćemo objaviti u ponedjeljak.

 

U nastavku je album prošlogodišnjeg karnevala.