Posebna i neobična izložba kojom će završiti Ciklus ljetnih izložbi u galeriji Doma kulture u okviru 29. Bolskog lita posvećena je Elvisu Presleyu, obožavanoj pjevačkoj zvijezdi koja već desetljećima ima gotovo status božanstva u čitavom svijetu.

Izložba “Elvis Forever” likovnog umjetnika Tihomira Čirjaka otvara se ove nedjelje 9. rujna u 21 sat u galeriji Doma kulture.

Postav izložbe dio je veće kolekcije slika s temom Elvisa Presleya. Autor Tihomir Čirjak želi naslikati tisuću slika na temu Elvisa Presleya do 8. siječnja 2035. godine kada će biti stogodišnjica Elvisovog rođenja.  Rad na prvoj slici započeo je 8. siječnja 1995. godine i nakon nekog vremena uobličio je zamisao u umjetnički koncept. Nije poznato da je netko negdje u svijetu imao i realizirao sličnu ideju. Do sada je Tihomir Čirjak naslikao ili pripremio za rad nešto manje od pet stotina slika, a najveći dio otkupljen je za postav ELVIS ART GALLERY u sklopu Belado Residence Bol. Sve su slike rađene u tehnici ulja i akrilika na staklu te manji broj na pleksiglasu. Slike su nastale po predlošcima fotografija koje su zabilježile Elvisove nastupe i njegov privatni život. Autor kaže da je kao motiv izabrao Elvisa Presleya jer je on svojim glasom, izgledom i svojom osobnošću promijenio živote mladih ljudi širom svijeta kao nitko prije ili poslije njega.

ELVIS ART GALLERY koju Bol posjeduje u Belado Residence kompleksu i u kojoj su stalno izložene Elvisove slike još je jedan zanimljivi umjetnički moment koji Bol dodatno čini jedinstvenim mjestom u svijetu.