U ovim mirnijim bolskim danima, kada je većina ljudi barem na kratkome putu, a na kolektivnim ili drugim odmorima budu gotovo svi bez kojih se bar malo može, u jednoj je zgradi barem popodne jednako živo i aktivno.

Iako u Domu kulture trenutno pauziraju sve aktivnosti koje su vezane za školarce, kao i one rekreativne za odrasle, a  gužva se u dvorani na katu očekuje tek nakon 15. siječnja, u prizemlju je uvijek živahno, barem u popodnevnim satima.

Vrata Doma kulture otvore se svakoga jutra i zatvaraju tek navečer.

Ugostiteljska ponuda Grabovog rata uljepšala je prosinac u Domu kulture, a radi se sve ove dane i blagdane od 15 do 20 sati.

Bolski kartaši ispune prostor svakoga popodneva, a jednom tjedno sastaju se i bolske tombolašice.

Humanitarni buvljak i akcija razmjene igračaka – Darujem ti dar…,  odradili su svoju priču, slijedi pakiranje i slanje potrebitima, ali nakon praznika.

Čekajući navalu djece, rođendana i aktivnosti, u toplini Doma kulture uživaju sada mještani željni malo druženja u svojoj “čitaonici”.

U nastavku su neke prosinačke fotografije – kartaši, riba na lot, božićni kutak, susret na šanku -lanjski konobar i ovogodišnja konobarica Ivana, posebni dio “dnevnog boravka” uz knjige i s pogledom na buvljak.

Nađe se naravno i koja smiješna fotografija bolskih zabavljača, iako većina zabavnih i  smiješnih situacija rijetko uspije biti uhvaćena i fotografirana, a kamoli objavljena.

Prilažemo i fotografiju lanjskog otvaranja kafića kao i zajedničku fotografiju ekipe  Centra za kulturu koji upravlja domom odnosno održava Bolu dragi i  važni Dom kulture.