Trajektni prijevoz jeftiniji za 20 posto od 19. siječnja do 18. ožujka za sve koji ne žive na otoku.

 

Dobre vijesti stižu za putnike koji često putuju na otok, a nisu prijavljeni na otoku pa tako nemaju popust na otočke trajektne karte.

I za njih će pojeftiniti trajektni prijevoz vikendom za 20 posto, a popusti će vrijediti svaki vikend – od petka do nedjelje, počevši 19. siječnja, te će trajati u prvoj probnoj fazi do 18. ožujka.

Najavila je to ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović u razgovoru za Hrvatski radio Split.

Cilj ove akcije je potaknuti odlazak putnika na otoke u tzv. niskoj sezoni.

Popust će vrijediti na svim trajektnim linijama državnog brodara Jadrolinije i Rapske plovidbe, za putovanje za korisnika koji žive na kopnu i inače plaćaju punu cijenu trajektnih karata. Među njima su i brojni otočani s prebivalištem na kopnu koji na otocima obrađuju maslinike ili pak vikendom posjećuju roditelje.

Popust će vrijediti za djecu od 3 do 12 godina, fizičke osobe, osobne automobile do pet i više od pet metara, motocikle, mopede, bicikle.

Nakon dva mjeseca, analizirat će se rezultati, odnosno interes putnika i donijeti odluka hoće li akcija biti nastavljena.

 

Razgovor Hrvatskog radija Split s ravnateljicom Agencije za obalni linijski pomorski promet Paulom Vidović možete poslušati u nastavku: