Završila je još jedna sportska bajka na Martinici, međunarodna škola plivanja Grancigula. Od polovice srpnja do polovice kolovoza na Martinici je treniralo 50ak djece. U nastavku su fotografije natjecanja i dodjele koja se događala u četvrtak, 16. kolovoza 2018.

Od prošle godine školu plivanja vodi Sportsko društvo Bol i trener Boško Botica uz pomagače iz kluba, Bola, ali i iz stare ekipe Grancigule.

Škola je proslavila 22 godine postojanja i o svemu na našem portalu pripremamo veliki prilog.

Dotad podsjetimo – plivačku ljetnu školu Grancigula osnovali su Marina Peran Lekić  i dr. Neven Šimac, započevši prije 22 godina spontano podučavati najprije svoju, a potom i ostalu bolsku djecu kvalitetno plivati.  Škola je prerasla u međunarodnu, već je davno prešla tisućitog plivača, a iznjedrila je i sad već poveću ekipu mladih pomagača i trenera plivanja. Osnivači i pomagači od početka su obavljali svoj rad besplatno. Od 2003. godine bolska im općina pomaže pri financiranju natjecanja,  2006. godine  dodjeljuje im  i  Zahvalnicu grada.

  1. godine dogodila se u bolskom Teatrinu i prekrasna promocija knjige »Grancigulo, ljubavi moja«.

Knjigu je napisala arhitektica i fotografkinja, Marina Peran Lekić,  u ovom slučaju pomoćnica glavnog trenera u plivačkoj ljetnoj školi.  Knjiga ima 184 stranice, a obogaćena je s preko 200 fotografija. Promociju knjige, koja govori o događanjima za vrijeme trajanja ove ljetne škole, a  ujedno je i dokument nekog vremena u našem Bolu, autorica  je zamislila kao igrokaz grancigula popraćen i fotografskom izložbom o njihovom plivačkom radu.

Ovaj kulturni i sportski događaj  za Bol je uistinu  zanimljiva manifestacija,  a mnogima može služiti kao i dobar primjer kako s malim investicijama i puno dobre volje možemo biti društveno korisni.

[responsive-flipbook id=”grancigula_2018_rezultati”]