Vinko Marinković Bumba ugostio bolske robotičare

Kada si van svoje države, nema ništa ljepše nego sresti nekoga tko priča istim jezikom. S kim možeš razgovarati o Hrvatskoj i na hrvatskom. A kada te u dalekoj Kanadi ugosti tvoj Bračanin onda je tu sreću teško riječima opisati.

Naš Boljanin, Vinko Marinković Bumba s obitelji već 20 godina živi u glavnom gradu Kanade – Ottawi. I u tih 20 godina kaže,mi smo prvi Boljani koji smo ga došli posjetiti. A kada pročitate kako nas je lijepo obitelj Marinković ugostila, vjerujemo da će mnogi poželjeti doći.

Naš posjet Ottawi započeli smo ručkom u njihovoj obiteljskoj kući te smo zatim krenili u razgledavanje. Vinko i njegov sin Mate pokazali su nam zgradu Parlamenta ispred koje su već počele pripreme za veliki dan u Kanadi – “Canada Day”, koji se obilježava 1. srpnja.

Zastali smo na kratko pokraj Hrvatske župe Svetog Leopolda Mandića i Hrvatskog veleposlanstva,koje je zbog jučerašnjeg praznika bilo zatvoreno. Šetnju smo nastavili užim centrom Ottawe, gdje smo se rashladili kanadskim “frozen yogurtom”. Iako smo se odlično zabavljali i uživali, došlo je vrijeme za povratak u Montreal.

S Vinkom i Matom smo se pozdravili do ponovnog susreta u Bolu.

Još jednom veliko hvala Vinku, njegovoj suprugi Tatjani, sinu Mati i kćeri Petri na gostoprimstvu i ugodnom društvu. Od srca Vam hvala i vidimo se ovog ljeta. 🙂