Nakon što su već u rujnu započele ustaljene aktivnosti i radionice u Domu kulture, objavljen je i oglas za početak zumbe i hip hopa od danas u dvorani, a stiže nam i najava nove aktivnosti i to ovaj put za starije ili one sa zdravstvenim problemima.

Za utorak, 17. listopada, najavljen je dogovor i prvi sat medicinske gimnastike koju će voditi fizioterapeut Ozren Matišić.

Medicinska gimnastika obuhvaća skup vježbi koje su dozirane prema intezitetu, vrsti i trajanju za pojedinu dobnu skupinu, a odvijaju se pod vodstvom fizioterapeuta. Na osnovu individualnog pregleda ustanovit će se koje su vježbe pogodne za  osobe kod kojih već postoji naznaka zdravstvenih tegoba. Vježbe su prilagođene godinama, tjelesnoj kondiciji i odgovaraju svima bez obzira na medicinsku problematiku (bolnost, postoperativna i preoperativna stanja i slično).

Ozren Matišić, bacc.fizioterapije, Emmett terapeut, EmmTech tutor, Bowen terapeut, Koordinator Emmett tehnike u Hrvatskoj. Završio je medicinsku školu u Osijeku i studij fizioterapije u Vukovaru. Ima 10 godina radnog iskustva u privatnim ustanovama ( Poliklinika Medikol Zagreb, 2008-2013, Specijalna bolnica za ortopediju Sveta Katarina Zabok / Zagreb, 2013-2018.)

Stručni je predavač u privatnoj školi Centar cjeloživotnog učenja 2016-2018.

 

Termini za medicinsku gimnastiku bit će utorkom i petkom u 17 sati u dvorani Doma kulture, a svi ostali detalji na prvom dogovoru.

Dobrodošli.