Prošlo je tek mjesec i pol dana od završetka pjesničkog festivala Odvalimo se poezijom u Bolu, no ovaj pjesnički projekt neumorno nastavlja s radom u Zagrebu, u klub Pločnik, gdje započinje jesenska sezona pjesničkih tribina. Prvi gosti novog ciklusa u Pločniku u ponedjeljak 15. listopada u 19.30 sati bit će “ljudi iz Dvorišta”, pjesnici, urednici,  voditelji književnih radionica, pokretači književnog časopisa Quorum, Branko Čegec i Miroslav Mićanović.

Ovaj put ideja je da se zamijene uloge, da ljude koji već šest godina iz mjeseca u mjesec predstavljaju druge autorice i autore u zagrebačkom Caffeu u Dvorištu na svojoj poznatoj tribini Poezija u Dvorištu, predstavimo prvenstveno kao pjesnike i autore, u nekom drugom prostoru,  gdje ćemo čuti o njihovom procesu pisanja, čitati njihove tekstove i pjesme (neke još neobjavljene).

Branko Čegec i Miroslav Mićanović svestrani su i nagrađivani autori, obojica su dugogodišnji urednici, a osim što su plodni autori, obojica su aktivni kroz radionice pisanja s polaznicima svih generacija, čime nesebično svijet književnosti otvaraju drugima. Čitat ćemo njihovu poeziju i svašta ih pitati. S gostima će razgovarati Sanja Baković, voditeljica projekta Odvalimo se poezijom.

Ulaz je slobodan, svi su dobro došli!