Nakon upita koji je portal bolinfo.hr poslao domaćem avioprijevozniku Croatia Airlines o problemima na subotnjem letu Zagreb – Brač o kojem smo već pisali, stigao je i službeni odgovor:

U subotu, 5. svibnja 2018. tijekom redovitog leta OU640 Zagreb – Brač došlo je do indikacije tehničkog kvara na zrakoplovu Dash 8 – Q400. Zrakoplov je preventivno preusmjeren u ZL Split u kojoj, za razliku od ZL Brač, kompanija ima vlastitu tehničku podršku, odnosno bolje mogućnosti obavljanja tehničkog pregleda i otklanjanja eventualnih kvarova.

Zrakoplov je nakon tehničkog pregleda u ZL Split i sigurnosne provjere rada motora vraćen u redoviti promet te je s putnicima ponovno poletio prema Braču. Međutim, i tijekom tog leta došlo je do iste indikacije tehničkog kvara pa je zrakoplov, u skladu s kompanijskim sigurnosnim procedurama, preventivno preusmjeren u tehničku bazu tvrtke u MZL Zagreb.

Naglašavamo kako navedene indikacije nisu predstavljale nikakav sigurnosni rizik za putnike i posadu. Naprotiv, preusmjeravanja zrakoplova obavljena su u skladu sa sigurnosnim politikom tvrtke i s ciljem da se zadrži najviša razina sigurnosti letenja.

Također, provjera rada motora u ZL Split također je obavljena prema sigurnosnim standardima i nije predstavljala nikakav rizik za putnike, koji su tom prigodom bili u autobusu na stajanci.

Putnicima s leta OU640 pružena je sva pripadajuća skrb u skladu s odredbama Europske regulative u vezi s poremećajima u planiranom putovanju – nakon dolaska u Zagreb dobili su osvježenje (refreshment), a deset putnika iste je večeri (prvim raspoloživim letom) prevezeno u Split,  a osiguran im je i prijevoz iz zračne luke do hotela u Trogiru te sljedećeg jutra prijevoz od hotela do trajektne luke, sve o trošku tvrtke.

Croatia Airlines ispričava se svim putnicima s leta OU640 zbog poremećaja u planiranom putovanju.