Strah i razočarenje proživjeli su putnici koji su ovog vikenda, u subotu  5. svibnja, letom Croatia Airlinesa krenuli u 11:40 sati iz Zagreba za Brač.

Zbog “malih nevolja” kako im je rečeno tijekom leta, avion nije sletio na Brač već u Split. Nakon sat vremena boravka u Splitu, putnicima je rečeno da će avion ipak sletjeti na Brač, no iz Splita su se vratili za Zagreb.

Kada se avion vratio u Zagreb, nije ih dočekao nitko od predstavnika kompanije, već im je ponuđen kasni let za Split u 22:20 sati, koji je također kasnio, te je avion uzletio tek u 22:50 sati što je iznemoglim ljudima onemogućilo i posljednju šansu za dolazak na Brač trajektom u 23:59. Iako je kompanija ponudila zamjenski let za povratak i osigurala smještaj zakinutim putnicima, nikome nije jasno zašto se putnike nije iskrcalo u Split još na prvom slijetanju u 12:30 i zašto se avion pun istih putnika vratio u Zagreb.

Putnici su ponajviše razočarani što tijekom leta nisu dobili prave informacije, a kada su sletjeli u Zagreb bili su dodatno zbunjeni i uplašeni ne znajući jesu li u zraku bili u opasnosti, i kako će stići na destinaciju na koju su krenuli.

Prema svjedočenju putnika koji su se javili našem portalu, neizvjesnost i strah koji su proživjeli strepeći za svoju sigurnost u suludoj ruti kojom su na Brač putovali preko Splita, pa opet preko Zagreba, u zakašnjenju od punih 12 sati, nisu mogli ublažiti ni privremeni smještaj i zamjenski let za povratak koji je kompanija ponduila. Zbog pretrpljenog straha putnici čak razmišljaju o podizanju tužbe protiv avioprijevoznika.

Koji je pravi razlog problema s letom i neadekvatnog tretmana putnika, pitali smo tvrtku Croatia Airlines. Odgovor pogledajte ovdje.

Već smo u subotu pisali o otkazivanju leta s Brača za Zagreb, a što je direktna posljedica kvara na istom avionu koji je trebao dovesti putnike iz Zagreba na Brač.