Inicijativa za Božićni grad poslala nam je svoje pismo zahvale za mještane i pomagače kao i završne rezultate ovog posebnog događanja.

Pismo organizatorica prenosimo u cijelosti, a sve članke i fotografije Božićnog grada možete pregledati na našem portalu koji je od najava do realizacije iscrpno pratio ovu uspješnu priču.

Čestitke od srca!

Poštovane mještanke i mještani Općine Bol!

Ovim Vam putem zahvaljujemo na podršci koju ste nam pružili pri realizaciji ideje Božićnog grada u Bolu!

Zajednički smo napravili velik posao, počevši od inicijative koja je po prvi put u ovakvom obliku viđena na ovom području.

Oduševljenje za ovu ideju iskazano je od samog početka stvaranjem izvrsnog ozračaja, kako među nama volonterima, tako i u samom mjestu.

Vrhunac oduševljenja ipak se dogodio kad smo u konačnici prikupile 32.200,00 kn.

Prikupljena sredstva su daleko iznad naših očekivanja! Dio navedenog iznosa planiramo uložiti u nabavku opreme za Osnovnu školu Bol, a dio donirati u humanitarne svrhe. Točne iznose i adrese na koje ćemo novac donirati objavit ćemo naknadno.

Osnovna škola Bol je zatražila ponude od dobavljača za nabavku potrebne opreme pa ćemo imati više informacija kad iste pristignu.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovom idejom mjesto doživi renesansu kakvu smo vidjeli.

Zahvaljujemo tetama iz vrtića „Mali princ“, Adi Seferagić, Brezi Marinković i Centru za kulturu Bol na održanim radionicama u šatoru Božićnog grada. Ivani Kusanović zahvaljujemo na savjetima za pripremu palačinki, a Valentini Ratković na pružanju ideja pri izradi  božićnih ukrasa (anđeli) te na posuđenim igrama za animaciju djece u šatoru.

Zahvala za financijsku donaciju: TZO Bol, Hoteli Zlatni rat d.d., Bretanide Resort d.o.o., Bol poljoprivredna zadruga , MS Brač turist d.o.o., Kaurin d.o.o., Fetiva d.o.o., Jakov Okmažić, DVD Bol, Berica d.o.o., Big Blue- Sport d.o.o., Varadero d.o.o., Karmelić&Waller d.o.o., Anđelka Lukšić, Dinko Marinković-Bučo, Jakša i Jasmina Marinković, Jerka i Joško Cvitanić, Nada Okmažić, Frizerski salon „Sirena“, Obrt Marinero, Nivex d.o.o., Edita Žaper, Pizzeria Gogy, Obrt Andro, Frizerski salon „Mia“, Nikolina Akrap, Vedran Koljatić, Knjigovodstvene usluge „Klara“, Denis Karmelić Jerčić,Vilma Batarelo i još nekoliko gospođa koje su donirale ali ih nismo  uspjele zapisati – žao nam je…

Postojalo je još financijskih donacija, ali nam je naglašeno kako ne žele da ih se spominje u zahvali – e pa hvala i vama!!!:-)

Zahvalu za donirane građevinske radove za potrebe Božićnog grada upućujemo Obrtu Bilić, za donirane transportne usluge Domagoju Marinkoviću, za donirane taxi usluge Mikiju Miljeviću, a za foto usluge Vladi Aniću. Jerkici Santo zahvaljujemo na posudbi stolova  i Goranu Jekiću na posudbi barskih stolova i friteze kad je naša otkazala poslušnost ;-). Nikolini Akrap zahvaljujemo što je uskočila nekoliko puta kad je zafalilo radnika za odraditi smjenu,  a Alenu Bošnjaku zahvaljujemo na iznimnoj pomoći pri zatvaranju Božićnog grada!

Velika hvala i gradu Supetru što su nam dali u najam 4 drvene tipske kućice i to po simboličnoj cijeni!

Zahvala za doniranu robu za prodaju:

Piće: Jako vino d.o.o., Gabrijel Marinković (velike količine domaćih likera), Zdravko Karmelić, Alen Bošnjak, Ivica Cvitović, Vera Baković,  Tina Klapež, Jakov Okmažić, Nikola Marinković –Žuti, Ivica Baković, Hoselita Klarić, Hrvoje i Iva Baković, Jasenka Eterović Sorić,

Kolači: Ivana Radić, Fani Katić, Irena Marinković, Tina Klapež, Damira Restović, Nada Okmažić i Nikolina Akrap.

Kobasice: Mesnica Tino.

Ulje: Andrea Jekić.

Slatkiši i drugi materijali: Zdravko Bartulović, Klara i Mate Petrić, Miro Palavra, Suzana Hero, Nivex d.o.o., Ivana Miljević, Petra Ivelić, djelatnice Konzuma, Darija Marinković. Dekoracije: Darija Marinković, Mare Jakšič – Popić, Jerkica Santo i Ana Rašperger.

 

Posebnu zahvalu upućujemo:

–           Općini Bol i načelniku Tihomiru Marinkoviću bez čije financijske potpore i podrške ova ideja ne bi ni zaživjela,

–           Centru za kulturu Općine Bol za logističku podršku,

–           Grabovom ratu d.o.o. na ustupljenom inventaru za formiranje štekata, djelatnicima Grabovog rata na električarskim radovima te radovima odrađenim pri montaži / demontaži božićnih dekoracija.

–           Dragi Eteroviću – Šali za iznimnu pomoć pri otvaranju Božićnog grada, stručnim savjetima i donaciji mnoštva materijala namijenjenog za prodaju.

–           Poljoprivrednoj zadruzi Bol uz zahvalu za financijsku donaciju zahvaljujemo i za davanje na korištenje prostora (Voćarna ) koji nam je uvelike olakšao skladištenje robe i bez čijeg korištenja  bi rad bio uvelike otežan, da ne kažemo nezamisliv! Posebno i  njihovoj djelatnici Faniki Klisović na susretljivosti i pomoći.

–           Štandu „Mikulić“ za donaciju voća (u neograničenim količinama) za sve vrijeme održavanja Božićnog grada.

–           Matku Bakoviću za svakodnevnu pripremu i transport kuhanog vina  / jabukovače.

–           Hotelima Zlatni rat d.d. i Vicku Matuliću za osposobljavanje turističkog vlakića koji se na Badnji dan pretvorio u božićni vlakić i najmlađima priredio nezaboravnu vožnju.

 

Za kraj, posebna zahvala našim obiteljima na ukazanoj podršci, odricanju i strpljenju …

Nadamo se da nismo nikoga izostavile u zahvali a ispričavamo se ako jesmo… Puno vas je bilo voljno pomoći, na našu veliku radost!

Od srca hvala i vidimo se ponovno u Božićnom gradu u Bolu!

Inicijativa Božićni grad

Antonija Citović, Ana Marinelić, Franka Marinković, Franka Andrić, Ivana Jekić, Ivana Marinković, Ivana Okmažić, Ivana Bošnjak, Jaka Šošić, Jelena Karmelić, Katarina Martinić, Linda Marinković, Maja Žuljević, Matea Radostić, Milena Marjanović, Mirela Miljković, Nevenka Martinović, Romana Baković, Simona Buktenica i Slavica Bošnjak.