Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nastavku intezivne potražno – spasilačke akcije koja se provodi u Splitskom akvatoriju. Angažirane su sve potrebne i raspoložive spasilačke jedinice u pomorsku, kopnenu i zračnu akciju traganja.

U nastavak potrage za surfericom nestalom na poziciji 200 metara od Zlatnoga rata, danas, 25. rujna od 07.00h u području traganja angažirana su plovila iz sastava Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, a temeljem usvojenog Plana traganja za današnji dan MRCC Rijeka je u suradnji s Pomorskom policijom Split angažirala jedno policijsko plovilo, dok je Obalna straža RH u koordiniranu potragu za nestalom surfericom uključila jedan ophodni brod, kao i jedan helikopter. Danas od 08.00h u kopneni dio potrage angažirani su pripadnici Vatrogasne postrojbe Hvar, koji pretražuju obalni rub otoka Hvara.

Potraga je za sada i dalje bez rezultata. Posljednja dojava o nestaloj surferici zaprimljena je je jučer, 24. rujna oko 13.00h od očevidaca s obale otoka Brača, koji su dojavili kako se nestala držala za dasku za jedrenje na udaljenosti oko 200 metara od Bolske obale, no, nažalost, u trenutku kada je pustila dasku u pokušaju da odpliva do obale, dogodio se nalet jakoga vjetra i visokih valova, nakon čega je ista nestala iz vidokruga. Nedugo potom, u 16.03h u okviru zračne potrage, dasku za jedrenje nestale surferice uočio je pilot potražnog zrakoplova tipa ‘Pilatus’ iz sastava Obalne straže RH, na oko 3 nautičke milje jugozapadno od Bola, na otoku Braču.