“Ne dajte se zatvoriti u hotel”, poručuju hipotetskim gostima all inclusive hotela koji bi se gradio nakon rušenja današnjeg Borka, iz predsjedništva udruge branitelja Općine Bol. Predsjedništvo udruge bolskih branitelja izvijestilo je o zaključcima sastanka kojeg su održali, no iznijeli su i svoje stavove vezane za predloženi urbanistički plan i izmjenu prostornog plana radi predviđenog projekta Borak, odnosno TUI Magic Life.

Predsjedništvo udruge na čelu s predsjednikom Perom Nevistićem istaknulo je kako je njihova udruga uspješno registrirana, djeluje na temelju Statuta udruge, te je zacrtala sebi nove zadatke – uspostaviti kontakte sa Županijskom udrugom branitelja i posjetiti je, kao i osnovati braniteljsku zadrugu! Predsjedništvo se jednoglasno izjasnilo protiv projekta Borak – Potočine i izmjene prostornog plana s ciljem izgradnje all incllusive ponude na  području općine Bol. Zanimljive su i njihove poruke zamišljenim gostima koji bi bili zainteresirani doći u panirani resort:

All-Inclusive – ne dajte se zatvoriti u hotel

I još nešto, all inclusive hoteli su zatvorenog tipa i u njih ne mogu ulaziti domaći ljudi ili gosti iz drugih hotela. Prema tome, odsječeni ste od svijeta već činjenicom da se sva usluga odvija na tom mjestu. Tome treba dodati psihološkiu činjenicu da vam je sve plaćeno pa vam se ne da izaći iz hotela i dodatno trošiti za hranu i piće. Stoga, ukoliko želite upoznati nove kulture, običaje i ljude tada izaberite hotele s klasičnom ponudom. Jesu nešto skuplji, ali ćete moći pričati i pokazivati fotografije o mjestima u kojima ste bili.

Za udrugu: Pero Nevistić