Izvor: Dalmacija Danas | Foto: BOLinfo.hr / Aerodrom Brač

Dok se obaraju rekordi prometa u zračnim lukama u Splitu i Dubrovniku, jedna od najmanjih komercijalnih zračnih luka u Hrvatskoj, ona na otoku Braču, također doživljava malu revoluciju. Umalo zatvorena prije nekoliko godina, zračna luka otoka Brača ne samo da diše novim plućima nego ima razloga za optimističnu budućnost zbog najave druge faze proširenja.

Nakon što je staza ove zračne luke produžena 320 metara, na njega su mogli sletjeti veći zrakoplovi, a ovoga ljeta na Brač su direktno stizali putnici iz sedam zemalja. Zbog spomenutih zahvata, u prvih 8 mjeseci promet je u zračnoj luci porastao za 34 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ove godine kroz luku je prošlo preko 22 tisuće putnika, više nego cijele prošle godine.

S ovim ulaganja u bračku zračnu luku ne staju. Planira se daljnje produženje staze s 1760 na 2400 metara, a staza će umjesto dosadašnjih 30 metara biti široka 45 metara. Također slijedi nadogradnja zgrade terminala. Planirani rok dovršetka nadogradnje je 2021. godina, kada bi zračna luka mogla primiti tri velika zrakoplova istovremeno.

Pogledajte nacrt budućeg izgleda bračke zračne luke:

Rekordan broj putnika ove godine sletio na Brač: Pogledajte kako će zračna luka izgledati 2021. godine