Foto: Screenshot HRT3

Suvremena umjetnica Renata Poljak koju znamo i kao inicijatoricu i voditeljicu Dana umjetničkog filma “Films Like No Other” koji su nedavno održani u Bolu na Braču, nominirana je kao jedna od 13 svjetskih umjetnika, među 800 prijavljenih, za Međunarodnu nagradu Metropolitan Arts Centre u Belfastu u Sjevernoj Irskoj.

MAC International je najveća umjetnička nagrada u Sjevernoj Irskoj i jedna od najvećih umjetničkih nagrada u Velikoj Britaniji, koja umjetnicima daje mogućnost da izlažu u Metropolitan Arts Centre u Belfastu.

Pobjednik će biti proglašen u Belfastu 8. studenog ove godine, gdje će biti prisutni svi nominirani umjetnici. Velika je stvar biti izabran među 13 svjetskih umjetnika s obzirom na 800 prijavljenih, te samim time Renata Poljak pokazuje da je ušla u uski krug suvremenih hrvatskih umjetnika koji su prepoznati u međunarodnom umjetničkom okruženju. Njezin video rad “Partenza” sniman u Bolu imao je izvrsnu recepciju protekle dvije godine, a novi film “Još jedan od odlazaka” o potapanju admiralskog broda “Vis” u akvatoriju Brijuna, gdje postaje turistička atrakcija, prikazan je nedavno u Bolu na Danima umjetničkog filma  “Films Like No Othter”.

Čestitamo Renati Poljak!