O bolskim smo robotičarima već puno i s pravom pisali. Njihovi uspjesi pravi su ponos mjesta i škola. Nekad mala radionica robotike u Osnovnoj školi Bol, brzo je prerasla u ozbiljan pothvat vrijedan pažnje i naše svake pomoći.

Tako je krajem ožujka osnovana i  Udruga za promicanje novih tehnologija „RoboBrač“.

Članovi Udruge su učenici škola u Bolu koji se robotikom bave već četiri godine i bilježe značajne rezultate na državnoj i međunarodnoj razini. Tako je zlatna medalja na natjecanju RoboCup Zagreb 2017. omogućila robotičarima plasman na Svjetsko prvenstvo u lipnju Kanadi. RoboCup 2018 održat će se od 17. do 22. lipnja 2018. godine u Montrealu (Kanada). Boje Hrvatske u kategorji OnStage Secondary branit će bolski robotičari okupljeni u timu CroBlueAdriatic (Frane Radić, Ante Kraljević, Mia Pivčević, Lucija Ivičić i Nicol Lovrić), a pod vodstvom mentorice Lucije Špacal i pedagoginje Ane Bodlović.

Kotizacije za učenike (2000 Kuna po učeniku) pokrivene su od strane Hrvatskog robotičkog saveza, dok ostale troškove snose natjecatelji. Troškovi avionskog i autobusnog prijevoza te smještaja iznose 12.900 kuna po osobi, a što bi za tim CroBlueAdriatic podrazumijevalo pokrivanje troškova od 90.300 kuna za sudjelovanje na natjecanju.

Naravno da je prva obećala pomoći upravo Općina Bol, inače stalni sponzor robotičara.

Ipak se sada radi o priči koja treba podršku i ostalih prijatelja i podržavatelja robotike i naše djece.

Budući da je Udruga „RoboBrač“ mlada udruga koja bazira svoj rad isključivo na dobrovoljnim donacijama i sponzorstvima, molimo Vas da pomognete radu Udruge u okviru Vaših mogućnosti. Kako bi troškovi bili podmireni na vrijeme, nadamo se da ćete biti u mogućnosti izvršiti donaciju za natjecanje do petka 11. svibnja 2018. godine.

Donacije je moguće uplatiti na račun Udruge:

HR12 2330 0031 1320 9027 0  HRK

Udruga „RoboBrač“, Bračka cesta 3A, 21420 Bol – Brač

Nadamo se da ćete prepoznati potencijal naše djece koja sudjelovanjem na natjecanjima ujedno promoviraju svoje mjesto i naš otok.

Unaprijed Vam i od srca zahvaljujemo.

„Bolski robotičari“