Sutra se u Bolu odvija ženska utrka “Croatia Island Trophy” – Raid Feminine 2018 pod pokroviteljstvom ureda HTZ-a u Parizu i međunarodne Udruge za borbu protiv raka dojke. Ovo je prvi put da utrka ove licence dolazi u Hrvatsku, a dosad je održana u brojnim zemljama diljem svijeta.

Ova humanitarno – sportska mnifestacija u Hrvatskoj se održava od 14. do 18. listopada i to na dalmatinskim otocima Visu, Braču i Hvaru.

Sutra, 16. listopada oko 10 sati, u luku Bol uplovljava brod s otoka Visa sa preko stotinu francuskih amaterskih sportašica koje će oko 11.30 započeti utrku s Vidove gore. Polazeći s Vidove gore trčat će preko Podbarja, zatim preko ulice Novi put te nastaviti Ulicom hrvatskih domobrana do samostana, zatim rivom do Zoo station centra gdje preuzimaju SUP-ove i nastavljaju prema cilju na ratu.

Budući da je Komunalno poduzeće Grabov rat pružilo svu potrebnu pomoć oko organizacije utrke i to bez naknade, a zbog još jedne lijepe promocije Bola i za dobru svrhu, posebnu molbu imaju i za mještane Bola.

Mole se dakle Boljani za strpljenje u prometu sutra iza 11 sati, a pogotovo na tri križanja:
1. Križanje Novi put – državna cesta (Podbarje)
2. Novi put – Ulica hrvatskih domobrana (mala raskrsnica)
3. Državna cesta na početku šetnice.

Osim Grabovog rata, u organizaciji i osiguranju utrke sudjeluju i HGSS, hitna pomoć i policija.