Uoči dana Općine Bol i Bolske fjere, tradicionalno se održava i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se dodjeljuju i javna priznanja Općine u tekućoj godini.

Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća, Matko Baković, o radu i planovima  je izlagao i načelnik Tihomir Marinković, a prisutnima su se obratili i uvaženi gosti, predstavnici i izaslanici Vlade, sabora i Županije i to redom Danica Baričević, u ime Župana, Lovro Kuščević u ime Predsjednika RH i Vlade te Darinko Kosor u ime Sabora RH.

Govore su obilježila čestitanja za Fjeru i Dan općine kao i državni praznik te pohvale domaćinima i brojne podrške iz navedenih institucija.

Na sjednici su bili i brojni načelnici i gradonačelnici susjednih općina, bolski vijećnici te djelatnici javnih ustanova kao i brojni mještani.

Uz glazbeni program dječje klape Veras, najljepši dio sjednice svakako je bio dirljivi govor dobitnika općinske nagrade, Nikice Bodlovića koji je zahvalio na nagradi, ali i svojoj obitelji na podršci uz nadu da će njihov obiteljski obrt doživjeti i nove velike obljetnice.

Podsjetimo, općinsko vijeće za Dan općina svake godine dodjeljuje javna priznanja zaslužnima, pa je tako ove godine Grb Općine Bol dodijeljen Obrtu Bodlović za 100 godina kontinuiranog obrtničkog rada.

Današnji vlasnik Nikica Bodlović, nastavio je obiteljski obrt i zanat naučio od svog oca Mate i djeda Nikole. Ovo je rijedak primjer uspješnog i važnog obiteljskog obrta preko 100 godina za što su Bodlovići zasluženo dobili i kameni Grb općine Bol, pismeno priznanje i novčanu nagradu od 6000 kn.