Poseban koncert dogodio se u ispred Župne crkve u Bolu, ove subote, 12.svibnja u 21 sat.

Predivna lokacija na kojoj se povremeno održavaju koncerti Bolskoga lita bila je nakratko proljetna pozornica izvan sezone.

Slušatelji su bili uglavnom lokalci, a ovoga puta svirali su gosti, orkestar D’AKKORD iz Klagenfurta. Glazbenici iz Austrije, koji su na kratkom radnom odmoru  odlučili su pokloniti jedan koncert Bolu.

Bila je to još jedna uspješna suradnja Centra za kulturu Općine Bol s hotelom Bretanide i njihovim gostima glazbenicima.

U hotelu Bretanide boravilo je za vikend oko 30 mladih glazbenika u dobi između 12 i 26 godina. Oni su iz Klagenfurta, Koruška i to iz glazbene škole „Fröhlich“ ( a fröhlich znači sretan!). Nastupali su u Hrvatskoj od 9. do 14. svibnja 2018., s namjerom da predstave zvučno izuzetno raznolike i često podcijenjene mogućnosti harmonike. Njihov repertoar se kreće od klasičnih skladbi i crkvene glazbe do isječaka iz mjuzikala, filmske glazbe ili naslova iz rocka i popa. Orkestar D’AKKORD, koji vodi  Adrian Holzer, tako ipak ne svira tipičnu narodnu glazbu, koja se obično očekuje od orkestra harmonike.

Nakon krasnog koncerta u centru, glazbenici su dobili malu noćnu vožnju brodom do Zlatnoga rata.