Počinje tradicionalni bolski „karnavol“. U Bolu je „karnavol“ uvijek bio važan, mještani su cijele godine živjeli za svoje maske, za svoj tastament koji svakome izbroji „ča je kriv“, svima se naruga i svima nađe grešku. Pravi karneval se događa, njega je nemoguće organizirati, uvijek je dolazio iz onog dijela lakrdijaškog duha običnih ljudi koji su spremni narugati se sebi i drugima. Tradicionalni bolski karneval događa se uz financijsku i logističku podršku Centra za kulturu Općine Bol, no primarno zahvaljujući energiji pojedinaca i karnevalskih grupa koji će „namaškaroni“ sudjelovati u povorci i svih drugim programima.

U vrtiću i školi za karneval se već danima pripremaju tete, učiteljice i mame. Grupe odraslih se već neko vrijeme sastaju po kućama uživajući u stvaranju maski. Ekipa oko Jure Karnavola priprema glavnog glumca za povorku, a tastamenat se uvijek nekako dogodi. Uzdamo se opet u barba Matu Bočinetota, Katiće i druge pomagače. Lovrotu, Brankotu Pirčiću, Nježnemu, svima oko Bumbe i svim kreativnim i uživljenim bolskim ekipama unaprijed čestitamo i zahvaljujemo jer svi skupa stvaramo “još jedon KARNAVOL u Buol“!

Rasplesani karneval na programu je u četvrtak 8. veljače, u velikoj dvorani Doma kulture u 18 sati. Održava se plesni koncert pod maskama, a nastupa Baletni studio Centra za kulturu Bol.

Slijedi karnevalsko zagrijavanje u subotu 10. veljače, u restoranu Taverna u 20 sati. Očekuje se da gosti dođu „namaškaroni“ jer je na programu maskenbal s nagradicama i muzika uživo, a organizatori su Taverna Riva i Centar za kulturu Općine Bol.

U nedjelju 11. veljače na programu je Dječji karnavol, kako bi Boljani rekli, „dica, učiteljice i mame“, i to u 14 sati kreće okupljanje Studencu, mala povorka i nastavak programa vani ili najvjerojatnije u Domu kulture. Voditelji i pomagači su bolski srednjoškolci na čelu s našom Kate, dok je za glazbenu podršku zadužen Marin Estrada.

U ponedjeljak 12. veljače u 15 sati na programu je već tradicionalna i omiljena karnevalska tumbula s brojnim nagradama bolskih sponzora, a sve u prizemlju Doma kulture – svi su dobro došli tj. „cili Buol je tout pozvon“.

U utorak 13. veljače je glavni karnevalski dan. U 13 sati maškare se okupljaju na Studencu i karnevalska povorka kreće po mistu. Ulice i domaćini su uvijek spremni i sve znaju, a testament se čita oko 15.30 sati na Studencu, odnosno kad god povorka stigne,  a u slučaju kiše u Kino dvorani. zabavna novost posljednih godina svakako su sve pripremljenija i krativnija predstavljanja grupnih maski kojima se posebno radujemo. Nakon čitanja tastamenta, na Pumpareli će se ispratit i užgat Jure Karnavol.

Nakon svega, maškare će se uz pašticadu, zabavu i ples družiti u Domu kulture. Za svirku je zadužen B-band.

Za najizdržljivije je predviđen i afterpary u Taverni uz Jukebox live band.

U nastavku fotografije prošle godine.

Raspored događanja

[MEC id=”2689″]