Foto: Ivana Radić / Sretna Kusanović / Mia Pivčević | Video: Ivana Radić

Mala glazbena i humanitarna čestitka za Uskrs

Sinoć, u nedjelju 8. travnja, odmah nakon večernje mise, održan je najavljeni koncert bolskih pjevača i svirača odnosno tradicionalna Mala glazbena čestitka za Uskrs.

Kako je i najavljeno, koncert je ovoga puta bio dio humanitarne akcije Crvenog križa Brač. Budući da bolske klape zbog prije planiranog i najavljenog Uskrsnog koncerta u Bolu nisu mogle sudjelovati na humanitarnom klapskom koncertu u Selcima, a Brač je uvijek u akcijama nastupao zajedno, na koncertu u Bolu također je postavljena košara za priloge za našeg bolesnog Bračanina u potrebi. Za humanitarnu akciju na Uskrsnom koncertu čule su i inicijatorice iz lijepe priče Božićnog grada. One još raspoređuju zaradu i donaciju svoje uspjele božićne priče i upravo nam pripremaju izvještaj svih donacija, počevši od osnovne škole, igračaka za rođendane u Domu kulture i slično. Ostatak koji su ostavili za Centar za kuturu dogovorom će biti uplaćen za humanitarnu akciju.

Tako se uz prilog mještana od 2870 kuna te donaciju Božićnog grada 2100 kuna, na račun Crvenog križa Brač za Ivana Aničića uplatilo 5000 kuna. Hvala mještanima Bola i organizatoricama iz Božićnog grada.

U nastavku je fotogalerija Uskrsnog koncerta, splet glazbenog bogatstva koje postoji i živi u Bolu. Poseban ponos glazbene produkcije Centra za kulturu su upravo djeca i školarci koji su opet zasjali i kao svirači u orkestru i kao pjevači zbora i klape. Posebne pohvale idu voditeljima, dirigentu i profesoru glazbenog, Danielu Kelavi. klapskom voditelju Srećku Damjanoviću i mladoj voditeljici župnog zbora, Marini Lalić.

Čestitke i hvala svima.