Večeras je u Domu kulture predstavljena Udruga “RoboBrač” te na kratki i slatki način promovirana robotika u Bolu. Prisjetili smo se početaka, spomenuli natjecanja i nagrade, ali naglasak je bio  na budućnosti i skorom putovanju u Kanadu.

Uz pozdravnu riječ Ivane Bošković Ivičić, u priču o robotici nas je uvela predsjednica Udruge i mentorica Lucija Špacal. Vratili smo se u 2014. godinu kada je sve i počelo. Od tada su se dogodile brojne medalje, putovanja i uspjesi, a vjerujemo da oni najveći tek predstoje. Nakon prezentacije učenika, službene detalje o Kanadi, donacijama i Udruzi izložila je dopredsjednica Udruge i pedagoginja Ana Bodlović. Spomenuti su dosadašnji donatori, od kojih ipak izdvajamo Općinu Bol.

Vrhunac događanja ipak je bio nastup naših učenika koji će Hrvatsku predstavljati na svjetskom prvenstvu u Kanadi. Iako su roboti i prezentacija tek u pripremi brojni su posjetitelji ipak stekli dojam o tome što se na robotici radi.

Za kraj smo uživali u glazbi Marina Karmelića i bogatom domjenku koji su pripremili roditelji robotičara i učenici Srednje škole Bol.

Od srca hvala svima na podršci i pratite robotičare i dalje.