Cijelog se ljeta Boljani trude kako da ugode turistima, ali jedan dan u kolovozu ipak malo više pripada njima – Bolska fjera 5. kolovoza, na dan Gospe od sniga. Snijega vjerojatno neće biti jer prognoza najavljuje sunčano i vruće vrijeme.

Na dan 5. kolovoza obilježava se i službeni dan Općine Bol koji se uz to poklapa i s državnim praznikom, Danom pobjede i domovinske zahvalnosti, te Danom hrvatskih branitelja.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u subotu 4. kolovoza u 11.30 sati u Bluesun hotelu “Elaphusa”.

U nedjelju 5. kolovoza u 11 sati položit će se vijenci onima koji su svoj život položili za Domovinu, u parku kod crkvice Svetog Ivana u 10 sati.

Svečana Sveta misa u samostanskoj crkvi bit će u 10.30 sati.

Pripremljen je i bogat glazbeni program na rivi s popularnim i omiljenim glazbenicima u organizaciji Centra za kulturu Bol. Nešto iza 20 sati na rivi  nastupaju Mija Dimšić, Giuliano i Diktatori,

Proslava Bolske fjere i državnog praznika završit će vatrometom u 23.59 sati koji je pripremila Turistička zajednica Općine Bol.

Osim centralnog programa na rivi, glazbu i program nude i  bolski ugostiteljski objekti pa će se Fjera nastaviti slaviti i iza ponoći na drugim lokacijama u Bolu.