Večeras je vijećnicima predstavljen projekt novog hotela Borak koji će biti hotel s 5 zvjezdica. Prezentaciju projekta održao je glavni projektant tvrtke Pulsar koja je i izradila projekt. Nazočni su bili svi vijećnici osim Sani Bodlović, zatim načelnik, donačelnik i predstavnici tvrtke Hoteli Zlatni rat, direktor tvrtke  Dino Sokol i pravnik Frane Žuvić.

Novi će hotel imati 465 soba, što je 331 soba više u odnosu na sadašnji hotel Borak. U novom će hotelu biti zaposleno preko 200 radnika.

Plan je započeti s rušenjem postojećeg hotela već ove godine u listopadu, a do kada bi se trebale dobiti sve dozvole za uklanjanje postojećeg te gradnju novog hotela. Projekt je vrijedan 55 milijuna eura, a iz Bluesun-a se nadaju otvorenju u svibnju 2020. godine.

Na prostoru sadašnjeg parkinga planiran je amfiteatar za preko 1000 ljudi te bazen sa sadržajima, dok će ispod svega toga biti podzemna garaža za 250 automobila.

U sklopu novog hotela planira se i postrojenje za desalinizaciju mora koje će opskrbljivati cijeli kompleks Bluesun hotela i Tenis centra. Desalinizacijom će se dobivati voda u količini 12,5 litara u sekundi. More iz bušotina će se također koristiti za toplinske pumpe, a zanimljivo je da će se otpadne vode filtrirati i koristiti kao tehnološka voda za zalijevanje zelenih površina i tenis centra.

U sklopu projekta se planira i renovacija hotela Bonaca i to preuređenje centralne zgrade koja bi osim obnavljanja postojećih sadržaja na postojećem ravnom krovu dobila novi prostor za goste s pogledom na more iz svih soba koje bi se povećale oko 50% i podigle na 4 zvjezdice.

Kredit za izgradnju novog hotela će osigurati više banaka zajedno, a kao garancija će se koristiti partnerski ugovor sa TUI grupacijom koja će garantirati 80% popunjenosti tijekom 190 dana sezone.

Zbog povećanog kapaciteta kompleksa, planira se aktivirati postojeću ambulantu u hotelu Elaphusa za potrebe gostiju i svih onih kojima medicinska pomoć bude potrebna.

Također je planirana izgradnja nove zgrade u Podbarju za smještaj radnika, a koja možda bude gotova već za sljedeću sezonu ako se donesu promjene urbanističkog plana uređenja tog dijela mjesta.