Bolka Janja Rukavina od 1996. godine radi u Bolnici za psihijatriju Vrapče kao medicinska sestra. Sada radi na mjestu glavne sestre Zavoda za ovisnosti u istoj bolnici. Na svečanosti održanoj u Muzeju Mimara 10. svibnja povodom obilježavanja međunarodnog Dana sestrinstva, Janja Rukavina je za svoj dugogodišnji stručni rad i predanost poslu dobila Priznanje za izniman doprinos u radu. Riječ je o priznanju koje dodjeljuje Hrvatska udruga medicinskih sestara.

Čovjek je tjelesno, duhovno i socijalno biće i dok tako ne sagledamo čovjeka, teško ćemo razumjeti tuđu patnju, posebno u bolesti kada je osoba najranjivija. Zato biti psihijatrijska sestra znači slušati, čuti i podržavati

– rekla je nam nagrađena Janja Rukavina o svojem radu.

Čestitamo Janji Rukavini na ovom priznanju jer iza njega zasigurno stoji puno rada, vremena, strpljenja, dežurstava, energije, odricanja i izazovnih situacija.

Čestitamo i svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima obilježavanja njihovog dana. Medicinske sestre i tehničari čine važnu kariku zdravstvenog sustava, što je posebno vidljivo danas kada se mnogi iseljavaju iz Hrvatske u potrazi za boljim životom, te je odlazak svake sestre i tehničara istinski gubitak. Bez medicinskih sestara i tehničara ne bi mogle raditi bolnice, klinike i ambulante, stoga zasigurno zaslužuju našu zahvalnost i poštovanje.

Ako te bolesnik čuje, ako prati tvoje djelovanje na odjelu, počne te oponašati. Nama na Zavodu za ovisnosti i jest cilj promjena neadekvatnog ponašanja bolesnika, pa ako i jednoga izvučemo iz tog pakla, ako smo pomogli obitelji ovisnika, onda je naš cilj postignut. S ponosom ističem da sam “psihijatrijska” sestra, jer se kroz niz godina rada u grupi s bolesnicima i sami počinjemo mijenjati, drugačije posložimo prioritete, zahvalni smo za niz malih životnih stvari za koje ljudi misle da su veliki nedostaci pa se brinu, skaču , trče, nerviraju…. i tako ne primjećuju da život protječe pokraj njih!

– dodala je nagrađena Bolka.

*slika 1 s dodjele nagrade s predsjednicom Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanjom Lupieri
*slika 2 je s kolegicama iz Psihijatrijske bolnice Vrapče, u bolničkom krugu na Sajmu zdravlja.