Danas, 14. travnja 2019., na Cvjetnicu ili nedjelju Muke Gospodnje, nakon blagoslova grančica i pjevanja Muke jutros u samostanu, počinje četrdesetsatno klanjanje – Kvarantaore. Na oltaru u Župnoj crkvi izlaže se Presveto Otajstvo, a tri večeri za redom s kora se pjeva psalam  “Smiluj mi se Bože” i ostali poznati i stari bolski napjevi kao Prosti moj Bože, Klanjamo se tebi Kriste.

Hrvatski naziv Cvjetna nedjelja – Cvjetnica, bolski Cvitnica – povezuje se s Isusovim ulaskom u Jeruzalem, a kod nas se obilježava procesijom s blagoslovljenim maslinovim grančicama.

Cvjetnica i Kvarantaore početak su posebnog razdoblja – Velikog tjedna ili Vele šetemone.

Raspored misa već smo objavili i možete ga pogledati ovdje.

Na večernjoj misi danas i u Velikom tjednu, u Bolu će propovijedati mladi isusovac bolskih korijena, otac Stanko Perica

Otac Stanko Perica po mami je Boljanin koji je u Bolu već održao misu te vjenčao Ketrin Matinković i Domagoja Radoslavića, inače svoju bolsku rodbinu. Rođen je  8.3.1983. u Rijeci. Njegova majka Margita rođena je u Bolu, otac joj je pok. Marko Marinković-Tomić, a majka Katica. Boraveći ljeti u kući nonota i none proveo je otac Stanko u Bolu gotovo sva ljeta do 2010. godine kada je stupio u novicijat Družbe Isusove pa ga za  Bol vežu naljepše uspomene. Opću gimnaziju i pravni fakultet završio je u  Rijeci te radio 3 godine u odvjetničkom uredu. Nakon novicijata je dvije godine studirao filozofiju u Zagrebu, pa imao godinu pastoralne prakse u Opatiji, pa tri godine teologije u Rimu. Ondje je zaređen za đakona 3.4.2018., a za svećenika u Zagrebu 31.7.2018. Otac Stanko Perica trenutno obavlja službu ekonoma Kolegija Družbe Isusove na Jordanovcu u Zagrebu, kapelana studenata na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu, te kapelana mladih na župi Jordanovac.