U sklopu projekta ZELENI BRAČ, osmišljena je predstava  Eko Zelenko: Povratak, koja je u svojoj turneji po cijelom otoku, naravno gostovala i u Bolu i to danas u utorak, 28. svibnja 2019. Predstava se održala u velikoj dvorani Doma kulture u 18 sati uz slobodan ulaz.
Eko Zelenko i njegova zaručnica, djecu su malo podučavali ekologiji, a s njima su se družili i fotografirali.

Predstavu je pripremila i producirala udruga Svijet kao cvijet iz Sutivana, koja se, između ostalog, bavi promicanjem i očuvanjem kulturne i tradicijske baštine Sutivana i otoka Brača, zaštitom okoliša i promicanjem održivog razvoja.

Eko Zelenko i Zelenka tako kreću na turneju po otoku Braču, kako bi kroz interaktivnu predstavu djecu informirali i educirali o brizi za okoliš!

____________________________

Ova predstava financirana je sredstvima Europske Unije, putem Kohezijskog fonda i Programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.–2020., Zaštita okoliša i održivost resursa, u sklopu projekta “Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču” čija je ukupna vrijednost 299.490,00 kn. Projekt zajednički provode sve bračke općine i Grad Supetar.