Posljednji dan druge dekade svibnja pokazao je dosljednost. Kao i veći dio dosadašnjeg tijeka mjeseca, bilo je vrlo nestabilno, povremenu uz kišu, ali i pljuskove s grmljavinom. Danas do 18 sati najviše kiše je palo u Cisti Velikoj, 36 litara po kvadratnom metru, a slijede Ruda 34, Trilj – Gardun 27 i Omiš Zakučac 26 mm. Spomenimo da je na mjernoj postaji na Buškom Blatu u susjednoj BiH danas palo ekstremnih 140 mm kiše. Dan je na moru obilježilo slabo do umjereno jugo. Najviše dnevne temperature zraka bile su od 15°C ponegdje u Zagori do 22°C ponegdje na jugu Dalmacije.

Novi tjedan neće donijeti velike promjene vremena kakvih nije nedostajalo ovog svibnja. Iako će gotovo svaki dan postojati mogućnost za barem malo kiše, veći dio tjedna bit će suho, a svakim danom bit će postupno toplije.

U utorak nas očekuje nastavak promjenjivog vremena. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Iako će veći dio dana biti suho, povremeno se očekuju slaba kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Nestabilnosti su najvjerojatnije popodne u Zagori. Puhat će umjereno jugo koje će ujutro ponegdje na moru biti jako. Najviše dnevne temperature većinom od 16 do 22°C.

Sunčana i oblačna razdoblja izmjenjivat će se u srijedu i četvrtak. Uz prolazno povećanu naoblaku uglavnom će popodne biti prolazne kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito u Zagori. U srijedu će još ujutro puhati jugo, a navečer će prestati. U četvrtak će u popodnevnim satima zapuhati sjeverozapadnjak koji će na moru imati pojačane udare. Najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

(Vrlo) topao kraj tjedna

Još stabilnije i toplije vjerojatno će biti u pretežno vedri petak. Noću će puhati burin, danju umjeren vjetar zapadnih smjerova koji popodne na moru može prolazno biti pojačan. Još toplije pa će najviše dnevne temperature zraka biti od 21 do čak 27 Celzijevih stupnjeva. Pretežno sunčano, toplo i vrlo toplo bit će u subotu. Zapuhat će slabo jugo, a temperature zraka bit će slične onima u petak. Toplo će biti i u nedjelju, a još nije posve izvjesno hoće li popodne biti slabih pljuskova.