Sa subotom 15. lipnja, na aerodromu Brač počinje potpuni sezonski promet koji podrazumijeva sljedeće:

redovite linije:

  • utorcima sa Zagrebom
  • subotama sa Zagrebom, Deauvilleom (FR), Rotterdamom (NL) i Briselom (BE)

charter linije:

  • subotama s Grazom (AT), Innsbruckom (AT), Linzom (AT) i Bečom (AT)

Prijevoznici koji će letjeti navedeni promet su Croatia Airlines (Zagreb i Graz), TUI Belgium (Deauville, Rotterdam i Brisel) i CSA (Innsbruck, Linz i Beč).

Kako smo već i ranije spominjali, navedeni prijevoznici lete sa sljedećim tipovima zrakoplovima:

  • Croatia Airlines: Bombardier Dash 8 Q400 / 76 sjedišta
  • TUI Belgium: Embraer 190 / 112 sjedišta
  • CSA: ATR 72 / 68-70 sjedišta

Croatia Airlines će na liniji za i iz Zagreba utorcima i subotama letjeti do kraja ljetnog računanja vremena, a što je posljednja subota u listopadu. Ostali promet će se početi osipati s prvom subotom listopada kad više neće letjeti TUI Belgium, a u razdoblju nakon toga, postupno, kroz sljedeće dvije subote, prestaje i charter promet s Austrijom.

Za razliku od prošle godine kad su se na aerodromu Brač pojavili neki novi prijevoznici s novim odredištima, ove je godine promet nešto smanjen, a to se odnosi na izostanak letova prema Luxembourgu (LU) (Luxair), Ljubljani (SI) (Adria Airways) i Bernu (CH) (SkyWork). Radilo se o jednom letu subotom prema svakom od odredišta.

Kako Hrvatska, a Jadran i hrvatski otoci osobito, iz godine u godinu postaje sve traženije odredište, treba spomenuti kako je svakogodišnje zabilježen porast dolazaka zrakoplova poslovnog zrakoplovstva (tzv. business jetova). No, najveći broj u operacijama neosporno drže zrakoplovi općeg zrakoplovstva: klupski, školski i privatni zrakoplovi, među kojima je veliki broj onih koji se i više puta godišnje vraćaju na Brač i to ne samo zbog neosporne ljepote najljepšeg otoka na svijetu već i zbog često isticane zavidne razine usluga koje pruža brački aerodrom.

Otvorenost aerodroma u ljetnoj sezoni je:

  • ponedjeljak – četvrtak: 8.00 – 16.00
  • petak: 8.00 – 20.00
  • subota: 8.00 – 22.00
  • nedjelja: 11.00 – 20.00

no, na u propisanim uvjetima poslan zahtjev za prihvat i otpremu zrakoplova izvan redovite otvorenosti, a što doslovno može biti u bilo koje doba dana i noći, aerodrom Brač će i tada pružiti svoje usluge.

Veliku ulogu u svemu navednom, kako u načinu visoko kvalitetnog pružanja usluga tako i u prihvaćanju zrakoplova izvan redovitog radnog vremena, svakako imaju i radnici „Aerodroma Brač“ d.o.o. čije profesionalno zalaganje i lijep odnos sa strankama uvelike pridonosi lijepom odjeku o bračkom aerodromu u zrakoplovnom svijetu.