Početak tjedna obilježile su vrućine. Sve su rjeđe lokacije u kojima najviše dnevne temperature ne dosegnu 30°C, uglavnom se radi o područjima koja su jako izložena rashladnom utjecaju mora, poput pučinskih otoka. Već treći dan zaredom u dijelovima Zagore temperature dosežu vrlo toplih 35°C.

U nastavku tjedna pratit će nas pravo ljetno vrijeme. Bit će vruće, u drugom dijelu tjedna u mnogim predjelima i vrlo vruće. Nije isključena mogućnost da do kraja tjedna u nekim dijelovima Dalmacije zabilježimo najviše temperature zraka u lipnju u povijesti meteoroloških mjerenja.

Utorak donosi pretežno sunčano vrijeme. Na moru će puhati slabo, rijetko gdje i umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 15 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 24°C. Najviše dnevne temperature od 28°C na pučinskim otocima do 35°C ponegdje u Zagori.

U srijedu i četvrtak pretežno vedro. Puhat će umjereno, na moru i pojačano jugo. Bit će vruće i sparno. Od jutra natprosječno toplo, a najviše dnevne temperature većinom od 28 do 35°C.

Petak će donijeti prestanak juga, pa će noću biti tiho ili uz jedva primjetan burin, a danju slab maestral. Prestanak juga uvjetovat će novi zamjetan porast temperature zraka pa će najviše dnevne temperature zraka biti od 30°C na otvorenom moru do čak 39°C ponegdje u zaleđu obale.

U dane vikenda bit će pretežno sunčano i suho, tek povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. Noću tiho ili slab burin, danju će u subotu puhati slab maestral, a u nedjelju će na moru popodne biti umjerenog vjetra zapadnih smjerova. Vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 38°C.