Dr. Natko Beck, poznati liječnik radiolog koji ljetuje u Bolu, u ponedjeljak 9. rujna cijeli je dan bio na usluzi mještanima i besplatno obavljao pregled ultrazvukom. Tijekom čitavog dana ultrazvukom je pregledao oko 70 mještana u prostorijama Doma kulture. Dr. Natko Beck već dulje vrijeme putem javnosti nastoji inspirirati ljude za brigu o zdravlju i zagovara bolju komunikaciju između pacijenata i njihovih liječnika. Uzor mu je, kaže, veliki hrvatski liječnik koji je uspostavio javno zdravstvo u Hrvatskoj, dr. Andrija Štampar čija je maksima bila da liječnik mora doći među ljude kako bi svi zajedno sudjelovali u zdravlju. Dr. Beck kroz svoje djelovanje zaista slijedi misao dr. Štampara i dolazi među ljudi što dokazuje i njegova inicijativa u Bolu.

Neki su mještani svoju zahvalnost prenijeli kroz komentare na društvenoj mreži Facebook uz oduševljenje njegovim entuzijazmom, dobrotom i djelovanjem. Mnogi pričaju, a rijetki slijede velike riječi, zato je dr. Beck pozitivan izuzetak!

Mještani se zahvaljuju doktoru Natku Becku na predivnoj inicijativi, poklonu i pozitivnoj energiji koja je vladala cijeli dan dok su se pregledi odvijali.