U ponedjeljak 7. listopada 2019. u bolskom kinu, održat će se tribina i radionica o gospodarenju otpadom na području općine Bol. Na tribini će sudjelovati Tihomir Marinković, načelnik općine Bol, Zoran Marinelić, direktor tvrke Michieli Tomić d.o.o., Ivana Vušković i Nela Kovačević iz udruge za zaštitu potrošača Dalmatinski potrošač, te Dijana Šćepanović iz Poduzetničkog centra Aktiva.

Sudionici će predstaviti projekt edukacije o gospodarenju otpadom, načine gospodarenja otpadom na području Bola i Murvice, te odgovoriti na neka od brojnih pitanja vezanih uz ovu temu, koje zainteresirani građani mogu anonimno postaviti putem ovog obrasca. Dosadašnje dvije provedene tribine, u Supetru i Postirima, pokazale su da ova tema jako zanima otočane, koji su došli spremni s vrlo specifičnim pitanjima kako bi se informirali o novom sustavu
gospodarenja otpadom na Braču.

Nakon tribine, predstavnice udruge Dalmatinski potrošač koja provodi projekt “Obračun i selekcija otpada na srednje-dalmatinskim otocima” (projekt financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta) u sklopu radionice pomoći će otočanima s boljim razumijevanjem njihovih potrošačkih prava, te će pomoći pri rješavanju konkretnih upita potrošača koji se odnose na kršenje njihovih prava od strane trgovaca i davatelja javnih usluga.

Pozivamo stoga sve zainteresirane da se dođu informirati te uključiti u raspravu o ovoj važnoj temi! Tribine se provode u sklopu projekta “Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču”, koji zajednički provode Grad Supetar i sve bračke općine, a financira Europska Unija putem Kohezijskog fonda.

 

Tribina o gospodarenju otpadom Bol