Sigurno ste znali da je plastični otpad jedan od najvećih zagađivača mora današnjice.

Isto tako, sigurno ste mislili da vi sami ne možete puno pripomoći. Ipak, zamislite kada bi samo 10% ljudi odlučilo umjesto kupnje plastične vrećice u dućanu uzeti svoju od kuće. To je 600 000 000 vrećica manje svaki dan! Upravo na toj ideji su surferi i ljubitelji prirode iz windsurf centra Zoo Station Bol osnovali udrugu SURFERS4SEA. Udruga želi motivirati pojedince da promijene svoje navike i to sitnim koracima koji mogu učiniti veliku razliku.

Mi surferi živimo za more i svake godine nailazimo na sve veću količinu smeća i plastičnog otpada kako pluta u moru i taloži se po plažama. Odlučili smo da je krajnje vrijeme da se ujedinimo, damo svoj doprinos i postanemo ambasadori promjene koju želimo vidjeti

– rekli su iz udruge SURFERS4SEA.

Isto tako valja naglasiti da nisu samo turisti proizvođači otpada. Lokalno stanovništvo, koje ima najviše interesa sačuvati svoja prirodna bogatstva, treba aktivno raditi na promjeni svojih navika i na očuvanju mora i prirode svaki dan i cijele godine te svojim primjerom motivirati turiste da se ponašaju isto tako.

Sutra u 10 sati, u suradnji s Auro beach barom, organiziraju čišćenje našeg Zlatnog rata od čikova, otpada koji je naizgled neprimjetan, a toliko štetan za morski ekosustav. Čišćenje traje do 12 sati, a onda svi u Auro na piće!

Podržite naše surfere i pridružite im se!