Tekst: Ana Bodlović

Robotička alka je natjecanje u robotici koje Hrvatsko društvo za robotiku organizira i provodi najmanje jednom godišnje u nekom od hrvatskih mjesta.

Ove subote na bolskoj rivi  u 11 sati započele su trke robotičkih alkara. Natjecanje su organizirali Ivica Kolarić i Jelka Hrnjić (predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza – HROBOS) te Lucija Špacal i Ana Bodlović iz Udruge “RoboBrač”.

Sudjelovalo je 20 mladih alkara u 9 ekipa. Dvije ekipe došle su nam sa susjednog otoka Hvara u pratnji mentorice profesorice Katije Barbić. Prvo mjesto osvojila je ekipa Blizanci i braća Dominik i David Pivčević. Drugoplasirana je bila ekipa Zlatni rat (Dorian Ratković i Ana Novačić), dok je treće mjesto osvojila ekipa Ledo (Lea Marinelić i Dora Okmažić). Ove subote na bolskoj rivi  u 11 sati započele su trke robotičkih alkara. Natjecanje su organizirali Ivica Kolarić i Jelka Hrnjić (predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza – HROBOS) te Lucija Špacal i Ana Bodlović iz Udruge “RoboBrač”. Sudjelovalo je 20 mladih alkara u 9 ekipa. Dvije ekipe došle su nam sa susjednog otoka Hvara u pratnji mentorice profesorice Katije Barbić. Prvo mjesto osvojila je ekipa Blizanci i braća Dominik i David Pivčević. Drugoplasirana je bila ekipa Zlatni rat (Dorian Ratković i Ana Novačić), dok je treće mjesto osvojila ekipa Ledo (Lea Marinelić i Dora Okmažić).