Foto: Anna Hero

S promjenom računanja vremena započeo je ljetni red letenja na aerodromu Brač. Kao i prethodnih godina, tako je i ove godine nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CTN) u utorak, 2. travnja, započeo prometovati na redovitoj liniji Zagreb – Brač – Zagreb. Linija će biti u prometu svakog utorka i svake subote do promjene računanja vremena iz ljetnog u zimsko, a što je subota 26. listopada.

Tijekom cijelog ovog razdoblja, utorcima će zrakoplov iz Zagreba polijetati u 12.40, a slijetati na Brač u 13.30. Polijetanje sa Brača predviđeno je u 14.05 sa slijetanjem u Zagreb u 14.55.

Jedina iznimka u vremenima prometovanja utorcima predviđena je za 16. travnja kad će polijetanje iz Zagreba biti u 12 sati, a slijetanje na Brač u 12.50. Polijetanje sa Brača za taj nadnevak predviđeno je u 13.25 sa slijetanjem u Zagreb u 14.15.

U cijelom navedenom razdoblju, subotama će zrakoplov iz Zagreba polijetati u 11.45, a na Brač slijetati u 12.35. Polijetanja za Zagreb u predsezoni (5. travnja – 11. svibnja) i posezoni (12. – 26. listopada) predviđena su u 13.10.

Jedina iznimka u predsezoni na letovima subotama predviđena je za 18. svibnja kad će zrakoplov iz Zagreba poletjeti u 15.10, sletjeti na Brač u 16 sati, zatim u 16.35 poletjeti za Zagreb gdje će sletjeti u 17.25. Navedeno polijetanje u 16.35 prema Zagrebu predviđeno je i nadalje za cijelo sezonsko razdoblje, od 25. svibnja do 5. listopada.

Svaka linija prema Braču, bez obzira bila utorkom ili subotom, nosi broj OU640, dok će u povratnom smjeru imati broj OU641, a letjet će zrakoplovi tipa Bombardier Dash 8 Q400.

Prvim letom iz Zagreba na Brač je zrakoplovom registarske oznake 9A-CQB doputovalo 3 putnika, dok je na letu za Zagreb bilo njih 6.

Tijekom svibnja, postupno će započeti prometovati s redovitim i charter letovima i drugi prijevoznici. Tako će Brač ove godine redovitim linijama, osim sa Zagrebom, biti povezan i s Briselom (Belgija), Rotterdamom (Nizozemska) i Deauvilleom (Francuska) koje će letjeti zrakoplovi tipa Embraer ERJ-190STD (112 sjedala) prijevoznika TUI Fly Belgium (TUI).

Charter letovima odvijat će se promet između Brača i Graza (Austrija) koje će letjeti također zrakoplovi tipa Bombardier Dash 8 Q400 (76 sjedala) prijevoznika Croatia Airlines dok će one između Beča, Linza i Innsbrucka obavljati prijevoznik Czech Airlines (CSA) zrakoplovima tipa ATR 72 (64 sjedala). Svi charter letovi su u zakupu austrijske agencije Gruber Reisen koja ima u vlasništvu hotel „Bretanide“ u Bolu.

 

Informacije, rezervacije i kupovina karte za redovite linije:

Croatia Airlines: https://www.croatiaairlines.com/hr/Planiranje-i-rezervacije
TUI Fly Belgium: https://www.tuifly.be/en

Na fotografiji je zrakoplov Embraer ERJ-190STD prijevoznika TUI Fly Belgium.