Cijenjena bračka kuharica Dada Marčić sudjelovala je na 3. međunarodnom festivalu kolača koji se održavao 27. i 28. travnja u turskom gradu Samsun, pod punim imenom “Master Of Cake Samsun 3. Uluslararası Pastacılık ve Çikolata Festivali”.

Dada Marčić bila je angažirana kao međunarodna sutkinja na festivalu na kojem je sudjelovalo više od 400 natjecatelja i izlagača uz brojne Master Class radionice. Povod festivala je proslava obljetnice 100 godina torta i kolača u Turskoj. Na festivalu je Dada Maričić bila u ulozi WACS sutkinje. WACS je svjetska organizacija najboljih svjetskih šefova. Drugi europski međunarodni suci na festivalu bili su još iz Srbije, Slovačke i Švedske. Uloga europskih sudaca na festivalu je uveličati festival i učiniti ga snažnijim te pridonijeti da i turski suci uđu u obitelj WACS (međunarodnih) sudaca. Na festivalu suci imaju veliku odgovornost da profesionalno i stručno ocijene sve natjecatelje koji su se natjecali u raznim kategorijama (npr. artristika, svadbene torte, rođendanske, izrada jestivog cvijeća, oslikane biskvite i razne skulpture izrađene od čokolade).

Dada Marčić sudila je oba dana festivala. Bilo je puno odličnih radova, te stoga suci moraju paziti na svaki detalj, vodeći se WACS pravilima.

Festival je otvorio gradonačelnik grada Samsun gospodin Osman Kaymak.

Bračka je kuharica na ovom festivalu promovirala Bol, te je gradonačelnika darivala buteljom vina Plavac mali proizvođača “Jako vino d.d.” (kojem zahvaljuje na sponzorstvu), te suvenirom “kameni sat” u obliku otoka Brača. Sitne darove koji predstavljaju Bol darovala je i Darija Marinković kojoj se također kuharica Dada zahvaljuje na sponzorstvu. Za  kraj festivala je Dada Marčić od gradonačelnika grada Samsun dobila diplomu zahvale i staklenu statuu.