Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla je danas u Bol na otvorenje najvećeg i najznačajnijeg skupa ekonomista, a kojem je i sama pokrovitelj, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Radi se o jedinom ekonomskom skupu na kojemu sudjeluju laureati Nobelove nagrade za ekonomiju u Hrvatskoj, a koji se pod nazivom Challenges of Europe: Growth, Competivness, Innovation and Well-being održava od 22. do 24.5.2019. u Bolu na Braču (hotel Elaphusa).

Predavanja će održati Erik Maskina (Nobelova nagrada, 2007), Oliver Harta (Nobelova nagrada, 2016), Olivier Blancharda (Predsjednik American Economic Association), Debora Revoltella (Glavna ekonomistica EIB-a), Edward Glaesera (Harvard University), Koen Pauwelsa (Northeastern University) i Sergei Gurieva (Glavni ekonomist EBRD-a) te niz drugih najcjenjenijih ekonomista.

Predsjednica je jutros oko 10 najprije pristala u bolsku luku gdje su je spontano došli pozdraviti bolski osnovci, s kojima se predsjednica zaustavila i fotografirala.