Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović jučer je prilikom sastanka s članovima Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ poručila kako će od Vlade Republike Hrvatske i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića osobno zatražiti stavljanje u hitnu proceduru izmjenu članka zakona 47. Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu. Ovim bi se nakon desetogodišnjeg čekanja i molbi „Bračkih pupoljaka“ konačno omogućio besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka.

Predsjednica Grabar-Kitarović prilikom sastanka u Bolu na Braču poručila je i kako je upoznata s problemom otočke djece s teškoćama u razvoju. Naglasila je kako će inzistirati da se aktivacijom hitne procedure izmjena ovog članka, toliko ključnog za njih, donese i prije ljetne stanke u Saboru.

Sastanku je prisustvovala i predsjednica udruge Maja Bonačić-Proti te izrazila zadovoljstvo rečenim. „Izdaci su jako veliki, puno djece odlazi na kopno na terapije, a izmjena članka zakona roditeljima djece s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka uvelike bi olakšala mukotrpnu financijsku situaciju i dugotrajna putovanja. Predsjednica je pokazala senzibilitet prema našem problemu te se nadam da će naša borba konačno uroditi plodom“, rekla je Bonačić-Proti, predsjednica udruge koja je i sama majka djeteta s teškoćama u razvoju.

 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obećala pomoći Bračkim pupoljcima

[PREDSJEDNICA OBEĆALA POTPORU NAŠEM ZAHTJEVU ZA BESPLATNIM TRAJEKTOM]Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je prilikom sastanka s članovima Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ poručila kako će od Vlade Republike Hrvatske i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića osobno zatražiti stavljanje u hitnu proceduru izmjenu članka zakona 47. Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu. Ovim bi se nakon desetogodišnjeg čekanja i molbi „Bračkih pupoljaka“ konačno omogućio besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka. Predsjednica Grabar-Kitarović prilikom sastanka u Bolu na Braču poručila je i kako je upoznata s problemom otočke djece s teškoćama u razvoju. Naglasila je kako će inzistirati da se aktivacijom hitne procedure izmjena ovog članka, toliko ključnog za njih, donese i prije ljetne stanke u Saboru. Sastanku je prisustvovala i predsjednica udruge Maja Bonačić-Proti te izrazila zadovoljstvo rečenim. „Izdaci su jako veliki, puno djece odlazi na kopno na terapije, a izmjena članka zakona roditeljima djece s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka uvelike bi olakšala mukotrpnu financijsku situaciju i dugotrajna putovanja. Predsjednica je pokazala senzibilitet prema našem problemu te se nadam da će naša borba konačno uroditi plodom“, rekla je Bonačić-Proti, predsjednica udruge koja je i sama majka djeteta s teškoćama u razvoju. #nestozbiljavazno

Gepostet von Udruga “Brački pupoljci” am Mittwoch, 22. Mai 2019