Zadnjih nekoliko dana sunca nije nedostajalo, a temperature zraka bile su natprosječno visoke. Današnja promjenjiva naoblaka i početak puhanja juga predznaci su nadolazeće promjene vremena koju donosi ciklona koja će se tijekom ponedjeljak brzo premjestiti preko naših krajeva.

Danas nas očekuje djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom i većinom suho. Navečer će se jače naoblačiti. Jugo će sve više jačati tijekom dana pa će navečer na moru imati vrlo jake udare. Najviše dnevne temperature bit će od 8 ponegdje u Zagori do 15°C na vanjskim otocima.

Ponedjeljak donosi promjenjivo vrijeme, povremeno uz kišu ili pljuskove. U višim planinama kiša će tijekom dana prijeći u snijeg. Jugo će puhati još u noći, ujutro lebić, a popodne će zapuhati umjerena do jaka bura i tramontana koja će u noći na utorak imati olujne, podno Velebita i orkanske udare. Ujutro još toplo, popodne će početi zahlađenje, prvo u Zagori.

Već nam utorak donosi stabilizaciju vremena pa će biti djelomično sunčano i suho. Samo na Dinari i Kamešnici u početku može biti malo snijega. Puhat će umjerena do jaka tramontana s olujnim udarima. Hladnije s najvišim dnevnim temperaturama od 5 u Zagori do 12°C ponegdje na otocima.

Srijeda će, usprkos sunčano vremenu, biti najhladniji dan tjedna. Puhat će umjerena do jaka tramontana s olujnim udarima koja će povećavati osjet hladnoće. Najviše dnevne temperature većinom od 3 do 8°C, a u Zagori noću mraz.

U četvrtak i petak i dalje prohladno, ali malo toplije u odnosu na srijedu. Iako će i dalje puhati tramontana, umjereno će oslabiti u odnosu na srijedu.