Samo do 11. travnja ove godine u Bolu je palo 91.6. litara kiše po četvornom metru, dok je prošle godine palo 88.4 litara kiše u cijelom mjesecu, izvijestio nas je voditelj Meteorološke stanice Bol Bane Buvinić koji već deset godina uz pomoć svoje obitelji tri puta dnevno obavlja meteorološka mjerenja.

Stanica mjeri temperaturu zraka, jačinu i smjer vjetra, vlagu i količinu oblaka tri puta dnevno, dok se količina padalina mjeri samo u prvom, jutarnjem mjerenju. Ljeti se mjerenja obavljaju u 8 sati, u 15 sati i u 22 sata, dok se zimi obavljaju u 7 sati, u 14 sati i u 21 sat. Na mjesečnoj razini podaci se šalju Hrvatskom hidrometeorološkom zavodu. Velika je obaveza tri puta dnevno bilježiti podatke, jer uvijek mora netko biti kod kuće, otkrio nam je Bane Buvinić. Za obavljanje ovog posla simboličnu novčanu naknadu dobiva od Općine Bol i Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Od danas na portalu BOLinfo.hr naši će čitatelji moći povremeno pratiti izvještaj s podacima koje će nam slati Meteorološka stanica Bol.